Om mig

Hej jag tänkte bara berätta lite kort om vem jag är och vad jag har för specialiteter…

Det började redan på 90 talet jag tränade och tävlade inom olika idrotter allt från dans- friidrott sedan började jag gymnasiet då avtog det mesta inom tävlingar och min skola låg i Dingle en bra bit från mitt hem så jag bodde på internat och gick min utbildning inom jordbruk och skogsbruk- naturen och djuren ligger mig nära. Jag och min dåvarande sambo skaffade oss ett litet månskensjordbruk vår specialitet var purjolök och utesvin (vi hade alltså grisar i utomhusmiljö ekologiskt och naturligt. Sedan jobbade vi på Naturbruksgymnasiet och även på sambons föräldragård – mitt specialintresse var hur jag kunde räkna ut NPK värden etc för att få fram det bästa fodret för griset och utvinna det bästa köttet till slutkunden genom en perfekt muskelmassa och fettsammansättning på grisen vilket ledde mig senare i livet hem igen… Jag flyttade hem igen till Göteborg efter 5 år därifrån, jobbade på en chark och korvfabrik tills jag började på Volvo lastvagnar. Där var jag med och byggde hela lastbilen och det var både roligt och lärorikt jag tränade väldigt mkt på gymmet och jobbade extra som instruktör och personlig tränare… vilket ledde till att jag började tävla framgångsrikt i Fitness. Med tanke på min livsstil så hamnade jag bland de svenska gladiatorerna och en av mina vänner där Isabella – Elektra i gladiatorerna sa en gång till mig vid en diskussion vi hade ”Men Mickaella du har inte alls gjort en helomvändning inom din yrkeskarriär som du säger (från ”bonde” till personlig tränare – utan du är ju fortfarande mest intresserad och specialiserad med vilken mat och vilken sammanställning maten ska ha för att få ut den bästa muskulaturen och det minsta fettet… fast du har bara bytt 4-benta svin mot 2 -benta 😂  när hon sa det så har hon ju rätt jag äskar ju detta och allt annat med hälsa… även om ordet svin var sagt med glimten i ögat 🤩. Jag deltog i tävlingar såsom SM, NM och även i Norska mästerskapen… höll på i många år och gymmet var mitt andra hem eller min äldsta dotters pappa tycker nog att det var mig första hem 😛. Jag jobbade då också som Fitnessansvarig på Budo & Fitness. Detta ledde till att många började fråga mig om tips för tävlingar och träning etc så jag började coacha andra till sina livsviktiga tävlingar både fitness och Bodybuilding. Med detta så kom man väldigt nära klienten och man kom även i kontakt med olika hudproblem då det blev så intimt… Givetvis är jag vetgirig  och vill hitta lösningar så jag sökte mig till kurser inom hudvård och spa givetvis hade jag redan gått kurser i Massage och även vidareutbildat mig inom detta både som idrottsledare och medicinsk massageterapeut då jag bestämde mig för en medicinexamen.
Jag kom in i ett förhållande med en fantastisk man, men för att göra historien kort så var denna fantastiska och snygga man  inte bara guld och gröna skogar eller vad man säger haha… så han åkte i fängelse och jag fick rådet av polisen att  lämna mitt hem pga min säkerhet så då bestämde jag mig och  flyttade till Sveriges baksida, Stockholm och har nu upptäckt att det inte är så farligt i Stockholm 😉 det tog några år innan jag vågade göra mig av med min lgh i Göteborg för det var det som var mitt hem i mitt hjärta. Men numera är det Stockholm som är mitt hem och här är mina två yngsta barn födda och min äldsta dotter bor här med sin sambo och barn. Så här är mitt liv nu även med ett barnbarn.

Jag byggde hus 2014 och flyttade in juli 2015 till Färentuna. Vi byggde komplimentsbyggnaden och den stod klar Januari 2018 och då äntligen hade vi invigning för min nyöppnade massagestudio med vissa ekologiska ansiktsbehandlingar etc i Färentuna.

Men det fanns ett problem med alla fina kurser och utbildningar i hudvård och det var att jag enbart blev hudterapeut och ej Auktoriserad. Tyvärr kan vem som helst kalla sig hudterapeut då detta inte är en skyddad titel så jag bestämde mig snabbt att jag ska läsa igen. Jag kom in på Yrkeshögskolan i Hud & Spa.

Jag kämpade med familj, företaget som redan fanns och skola på heltid – jag har aldrig varit mörk under ögonen men det var jag under dessa 1,5 år 😂

Detta blev min fantastiska vändning i mitt företagande jag tog både skolexamen med högsta betyg i alla ämnen, jag tog två Cidescoexamrar i Beauty och i Spa, när jag ändå höll på så bestämde jag mig för att ta  Gesällbrevet också som om att jag inte kämpat nog.

Nu är jag klar och jag har all denna fina kunskap och erfarenhet i mitt bagage idag , jag är äntligen med i SHR och har fått titeln Auktoriserad Hudterapeut. För att inte tala om min bedrift att jag även är Regionsansvarig i Västra Sverige för SHR- Sveriges hudterapeuters riksorganisation. Jag blev inte bara medlem utan är nu även ett styrelseledamot

Jag har gjort examensarbeten i det som jag brinner mest för hudhälsa. Mitt  specialämne är problemhud såsom Rosacea och Akne. Jag vill hjälpa alla till ett välmående liv med en fantastisk hälsa.

Man ska må bra både i kropp och själ.

Jag älskar hud och kropp och att ge resultat med en fantastisk hudvård och jag älskar att investera i hälsa.

Jag har kunskapen och viljan att hjälpa och jag ger mig aldrig utan tillsammans ska vi nå dina önskemål och sätta mål för behandlingen till dig.

Jag älskar att få din hud att glänsa och att få din kropp att må bäst.

Detta är bara en liten galen, snabb berättelse om mig och mitt liv i väldigt korta drag.

5 positiva 

glad , snäll, vetgirig, envis och vinnare.

5 negativa 

för snäll, envis, ja-sägare, ger mig inte tillräckligt mkt återhämtning, blyg.

Nu lämnar jag ordet och välkomnar er till oss istället, Varmt välkomna!